Valvoline opent nieuw distributiecentrum voor smeermiddelen in Moerdijk

Valvoline huurt een hoogwaardige ADR bedrijfsruimte (bedrijfsruimte voor verpakte gevaarlijk stoffen) van ca. 12.225 m² op de logistieke campus Smartlog Moerdijk 2 aan de Megajoule in Moerdijk. Daarvoor heeft het overeenstemming bereikt met DHG, vastgoedonderneming uit Schiedam. De huurovereenkomst die Valvoline tekende heeft een looptijd van 5 jaar.

DISTRIBUTIECENTRUM SMEERMIDDELEN EUROPESE MARKT

Valvoline zal de 11.884 m² ADR warehouse en 371 m² kantoorruimte per 1 november 2018 in gebruik nemen als nieuw distributiecentrum voor smeermiddelen. Vanuit de nieuwe locatie worden Valvoline smeermiddelen gedistribueerd naar afnemers op de Europese markt. Het DC is dit jaar ontwikkeld door DHG.

BENELUB VERHEUGD OVER NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM

Benelub Oils is verheugd over de spoedige ingebruikname van het nieuwe, moderne distributiecentrum voor smeermiddelen. “Als officiële partner van Valvoline Tectyl voor de Veluwe en omstreken zien wij dit natuurlijk als een hele positieve ontwikkeling. Het zegt veel over het vertrouwen van Valvoline in Nederland en in de toekomst.”

FASE 1 EN 2

DHG begon in 2016 met de bouw van het eerste distributiecentrum op Smartlog Moerdijk 2. DC 1 werd custom-made ontwikkeld voor logistieke dienstverlener Rulewave en is inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen. In DC2 is Matrix Fittness gehuisvest voor de duur van 10 jaar. Nog dit jaar start DHG met de ontwikkeling van fase 2 voor Smartlog Moerdijk 2. Na de oplevering zal er ca. 55.000 m² moderne bedrijfs- en kantoorruimtes beschikbaar zijn voor verhuur. De warehouses zijn ontwikkeld voor een breed spectrum aan verpakte en chemie gerelateerde producten en zijn voorzien van een CO2 blus-gas installatie of van een ESFR sprinkler installatie. In combinatie met een door DHG beheerde BEFI/BRZO milieuvergunning kan een zeer breed spectrum van ADR als ook niet geklasseerde producten worden opgeslagen.

SMARTLOG MOERDIJK 2

De logistieke campus heeft een totale omvang van 123.100 m² aan hoogwaardige logistiek. Op deze locatie biedt DHG een unieke combinatie aan van de opslag van koopmans-goederen in combinatie met warehouses voor de opslag van ADR-goederen.